Опубліковано 03.07.2022

Суднозаходи через Суліну

Шановні колеги!

Міністерство інфраструктури України спільно з Адміністрацією морських портів України після двох місяців планування суднозаходів через Суліну вирішили перейти до практики не добового планування, а тижневого! Цей тижневий план надсилатиметься Адміністраціі нижнього Дунаю наприкінці попереднього тижня та публікуватиметься на офіційному сайті АМПУ. Основою плану є плани портових операторів, які безпосередньо здійснюють перевантаження вантажів та погоджують остаточний план. Таким чином, планування стане більш прозорим та передбачуваним. Напротязі тижня будь-які зміни до плану вноситись не будуть. У зв’язку з цим, просимо всіх учасників транспортного процесу забезпечити якісне планування та своєчасне завезення вантажів, готовність флоту, підготовку сил та засобів для обслуговування флоту.

Також крім тижневого плану на сайті АМПУ буде публікуватись наступна інформація:
Щоденна інформація з актуальним переліком суден на рейді Суліни;

Щоденні плани Адміністрації нижнього Дунаю щодо проведення суден каналом;

Щоденний звіт о проведені суден каналом;

Тижневий звіт про відпрацювання румунськими колегами тижневого плану.

Таким чином, всю необхідну інформацію Ви можете отримати в публічному доступі. Питання чому якесь судно не включено до тижневого плану, просимо задавати портовому оператору, який здійснює перевалку та планування обробки флоту своїх контрагентів.

Питання чому якесь судно проведено каналом не згідно графіку необхідно з’ясовувати з Адміністрацією нижнього Дунаю.

В свою чергу, МІУ та АМПУ будуть постійно здійснювати аналіз виконання плану та закликати румунських колег до його дотримання та збільшення кількості щоденного пропуску суден до портів України.

Поділитися публікацією